Η λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας

Μπορεί να θέλετε να χάσετε απότομα βάρος ακολουθώντας τη νέα δίαιτα που είναι της μόδας, ή σας πρότεινε ενθουσιασμένη κάποια φίλη σας η οποία τη δοκίμασε και έχασε πολλά κιλά μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Μπορεί να μετράτε θερμίδα θερμίδα οτιδήποτε καταναλώνετε και να προσπαθείτε να τηρήσετε κατά γράμμα όλες τις εντολές της νέας μεθόδου που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα άμεσα. Κατά βάθος όμως, γνωρίζετε ότι αυτές οι καταπιεστικές δίαιτες και μέθοδοι αδυνατίσματος δεν μπορούν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς σας ταλαιπωρούν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Αυτό που πρέπει πάντα να έχετε στο νου σας, εφόσον αναζητάτε μακροχρόνιες και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, είναι πως η μόνη μέθοδος για να βελτιώσετε πραγματικά τη σωματική σας υγεία και την εικόνα σας, είναι να βρείτε τη φόρμουλα διατροφής που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και στα γούστα σας. Λίγη πειθαρχία και αυτοκυριαρχία είναι ασφαλώς απαραίτητη τόσο στον τομέα της διατροφής όσο σε άλλους τομείς της ζωής. Αν περάσετε όμως ξαφνικά στην άλλη όχθη και εφαρμόσετε μια δίαιτα που σας καταπιέζει και σας φθείρει ψυχολογικά, τότε προφανώς δε θα μπορέσετε να την τηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι τα αντίστροφα από αυτά που αρχικά προσδοκούσατε.

λυση στην παχυσαρκια

 

Ποια είναι λοιπόν η λύση σε αυτό το γνωστό και αγχωτικό πρόβλημα που ταλανίζει και ταλαιπωρεί μεγάλο πλήθος ανθρώπων; Η λύση βρίσκεται στην ώριμη και συνειδητοποιημένη επιλογή, όχι απλώς μιας δίαιτας, αλλά ενός σωστού και ισορροπημένου τρόπου ζωής. Η σωστή διατροφή και η συχνή σωματική άσκηση δεν είναι απλώς μέρος ενός πρόχειρου υπολογισμού θερμίδων, είναι η ανάγκη που έχει το σώμα σας για να διατηρείται σφριγηλό και υγιές. Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει να βρείτε τη διατροφή που σας ταιριάζει αλλά μέχρι τώρα η αναζήτηση δεν απέφερε τα αποτελέσματα που επιθυμούσατε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα διαιτολόγο για να σας δώσει την απαραίτητη καθοδήγηση και τις συμβουλές που θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας. Επίσης σε sites μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία τροφών και γευμάτων. Έτσι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και να ακολουθήσετε ένα σύστημα δίαιτας προσαρμοσμένο στα μέτρα σας και στις ανάγκες σας.

ΔΙΑΙΤΕΣ & TIPS