Δίαιτα Αποτοξίνωσης

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ για την απώλεια βάρους, όσο για να καθαρίσουν το σώμα από τα δηλητήρια και τις τοξίνες. Αυτός ο τύπος διατροφικού προγράμματος έχει αποκτήσει δημοτικότητα στο δυτικό κόσμο καθώς οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με την υπερφόρτωση του σώματός τους με τοξίνες από τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουν.

Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης μπορεί να είναι ευεργετικό συνολικά για την υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσει να επανεκπαιδεύσετε τη γεύση και την όρεξή σας. Συνήθως ένα τέτοιο πλάνο βασίζεται σε μια μικρή γκάμα τροφίμων έχοντας ως βάση τα φρούτα και τα λαχανικά. Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα διαιτητικά προγράμματα, είναι σωστό να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ακολουθήσετε κάποιο αντίστοιχο πλάνο.

διαιτες αποτοξινωσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν μια δίαιτα αποτοξίνωσης διαπιστώνουν ότι χάνουν βάρος και διατηρούν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της αποτοξίνωσης. Υπάρχουν δε, πολλοί διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων αποτοξίνωσης. Μπορείτε να επιλέξετε μελετώντας τους τύπους αυτούς είτε σε βιβλία είτε σε εξειδικευμένα sites στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν και ειδικά προϊόντα για δίαιτες αποτοξίνωσης (που συνήθως βρίσκονται σε φαρμακεία), αλλά καλό είναι να αποφύγετε τέτοιου είδους προγράμματα αν δεν υπάρχει η εποπτεία και η σύμφωνη γνώμη γιατρού. Τέτοιες λύσεις είναι σκόπιμο να ακολουθούνται μόνο υπό προϋποθέσεις γιατί αν δεν υπάρξει η απαραίτητη προσοχή κατά την εφαρμογή τους, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι επιζήμια τόσο για τη σιλουέτα σας όσο και για την υγεία σας.

Επειδή η αποτοξίνωση μπορεί να είναι ένα σοκ για τον οργανισμό, συνίσταται από διατροφολόγους να ξεκινάτε τη δίαιτα αυτή σε μια εποχή που δεν έχετε και πολλά άλλα πράγματα στο πρόγραμμά σας. Ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτά που έχτε να κάνετε είναι επίπονα ή κουραστικά.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν μια ποικιλία συμπτωμάτων, κατά την εκκίνηση του προγράμματος διατροφικής αποτοξίνωσης, όπως για παράδειγμα, έλλειψη ενέργειας, ή συχνούς πονοκεφάλους. Αυτό όπως οι θιασώτες του προγράμματος αποτοξίνωσης αναφέρουν, είναι μέρος της διαδικασίας κάθαρσης του σώματος. Έτσι κατά το τέλος του προγράμματος διατροφής, θα πρέπει να αισθάνεστε ελαφρύτεροι, το δέρμα σας θα δείχνει πιο υγιές και θα νιώθετε τα επίπεδα ενέργειάς σας ανανεωμένα.

ΔΙΑΙΤΕΣ & TIPS